RSS Contact

2010. december 17., péntek

Karácsonyi sütemény: Gesztenyés kosárka


A karácsonyi süti alapanyagai:

15 szem egész gesztenye
30 dkg étcsoki
10 dkg gesztenyepüré
4 dkg Koronás sütőcukor
20 dkg tejszínhab
5 dkg méz
2 cl rum

Így készíthető:

Első lépésben csokoládéból kosárkákat csinálunk. A felolvasztott és elkevert csokit kissé lehűtjük, de még formálható állapotában a mignon papírba egyenletes vastaggal, majd szobahőmérsékleten tovább hagyjuk hűlni. Később pár percre hűtőbe is tesszük, addig míg a kész kosárkák könnyen kiemelhetővé válnak a papírból.
A felvert tejszínhabot összekeverjük a gesztenyepürével, a rummal és a cukorral. Az elkészült krémmel megtöltjük és hűtőbe tesszük a kész kosárkákat.
Az gesztenyéket karamellizált mézben mártogatjuk, aztán megvárjuk míg kihűlnek. A karácsonyi desszertet az egész gesztenyékkel, illetve csokoládéval készítjük fel az ünnepi asztalon való megjelenésre.

Jó étvágyat és Boldog Karácsonyt kívánok!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése