A házi mézeskalács elkészítése egyszerű folyamat. Karácsonyra javallott a használata. Akár karácsonyfadíszt is készíthetünk mézeskalácsből, de remek sörkorcsolya és egyéb italok kísérőjkeként is használható. A mézeskalács receptje:
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg cukor
3 tojás
4 evőkanál langyos méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés őrőlt fahéj
1 kávéskanál tört szegfűszeg
Díszítéshez:
mandula, mazsola, dió, cukros tojásfehérjehab.
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, tojást és a mézet a fűszerekkel összegyúrjuk és kb. másfél cm-es tésztává nyújtjuk. Formákra szaggatjuk (csillag, szív, karácsonyfa stb.) . A díszítést apróra vágjuk (mazsola, mogyoró, dió) és rászórjuk. Ha cukros tojáshabot szeretnénk rá tenni, tortanyomóba töltjük és így díszítjük. A kész kis formákat sütőpapíros tepsiben közepes lángon szárazra sütjük. Ha a formákat karácsonyfára szeretnénk tenni dísznek, akkor sütés előtt egy tűvel átlyukasztjuk a tésztát. Ha el szeretnénk fogyasztani, akkor tartsuk fémdobozban, egy jó trükk, hogy ne keményedjen meg: tegyünk bele felkarikázott narancsot, így átveszi a süti a nedvességet és finom puha marad.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése