2010. december 17., péntek
Karácsonyi sütemény: Gesztenyés kosárka
A karácsonyi süti alapanyagai:
15 szem egész gesztenye
30 dkg étcsoki
10 dkg gesztenyepüré
4 dkg Koronás sütőcukor
20 dkg tejszínhab
5 dkg méz
2 cl rum
Így készíthető:
Első lépésben csokoládéból kosárkákat csinálunk. A felolvasztott és elkevert csokit kissé lehűtjük, de még formálható állapotában a mignon papírba egyenletes vastaggal, majd szobahőmérsékleten tovább hagyjuk hűlni. Később pár percre hűtőbe is tesszük, addig míg a kész kosárkák könnyen kiemelhetővé válnak a papírból.
A felvert tejszínhabot összekeverjük a gesztenyepürével, a rummal és a cukorral. Az elkészült krémmel megtöltjük és hűtőbe tesszük a kész kosárkákat.
Az gesztenyéket karamellizált mézben mártogatjuk, aztán megvárjuk míg kihűlnek. A karácsonyi desszertet az egész gesztenyékkel, illetve csokoládéval készítjük fel az ünnepi asztalon való megjelenésre.
Jó étvágyat és Boldog Karácsonyt kívánok!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése